Μία επαγγελματική Ιστοσελίδα αυξάνει την επιχειρηματική δραστηριότητα της επιχείρησής σας και ενισχύει την εικόνα σας.   Μια μελέτη έδειξε ότι οι χρήστες μένουν σε έναν ιστότοπο για μέσο όρο από 10 έως 20 δευτερόλεπτα και οι επισκέπτες μένουν περισσότερο όταν βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον στην διάρκεια αυτών των σημαντικών δευτερολέπτων,.. συνεπώς κάθε δευτερόλεπτο μετράει!

 

Πώς προσελκύουμε πελατεία;

1.  Διατηρώντας τους επισκέπτες για περισσότερο χρόνο

Αρκετά στοιχεία βοηθούν στη διατήρηση των επισκεπτών στον ιστότοπό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθούν συγχρόνως να έχετε περισσότερους και ποιοτικούς επισκέπτες.

Γραφικά + Εικόνες:  Για να προσελκύσετε την προσοχή των χρηστών, βεβαιωθείτε ότι τα γραφικά γίνονται από επαγγελματίες και οι φωτογραφίες λαμβάνονται με μηχανή καλής ποιότητας. Η χρήση δωρεάν εικόνων από το διαδίκτυο συχνά δίνει λάθος εντύπωση στους επισκέπτες.

Λογότυπο + Χρώματα: Μια ισχυρή μάρκα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά, αλλα τα συγκρουόμενα χρώματα διασπούν αρνητικά την προσοχή των επισκεπτονται την ιστοσελίδα. Αποφασίστε ποιο είναι το λογότυπό σας και στη συνέχεια επιλέξτε μια παλέτα χρωμάτων για να το χρωματίσετε σωστά.

Κινητές συσκευές: Ο ιστότοπός σας λειτουργεί σε κινητές συσκευές; Αν όχι, τότε διορθώστε το το συντομότερο δυνατό, αλλιώς θα χάσετε ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο.

Ταχύτητα φόρτωσης:  Αν ο ιστότοπός σας αργεί πολύ για να φορτώσει, το κοινό σας θα γίνει ανυπόμονο και να μετακινηθεί σε κάποιον ανταγωνιστή. Δημιουργήστε έναν γρήγορο ιστότοπο, και άμεσα θα βελτιωθεί η απόδοσή του.

 

2.  Παρέχοντας χρήσιμο περιεχόμενο

Έχετε επενδύσει σε μια εταιρεία σχεδιασμού για να δημιουργήσετε τη νέα σας ιστοσελίδα και θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος ιστότοπος εκεί έξω, επαγγελματικά σχεδιασμένος με ένα φανταστικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων / υπηρεσιών, εξαιρετική πλοήγηση με γραφικά που τραβούν τα μάτια, αλλά προσελκύει όμως νέους πελάτες;

Το να κάνετε τον ιστότοπό σας γνωστό στο κοινό είναι κρίσιμο, ακούγεται ίσως αυτονόητο, αλλά πολύ συχνά χωρίς να υπάρχει κάτι λάθος με τον ιστότοπο, απλώς κάθεται εκεί παθητικά και χάνει το κοινό του.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσετε νέους πελάτες είναι να βελτιώσετε την τοποθέτηση του ιστοτόπου σας στις μηχανές αναζήτησης, γνωστό και ως SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης). Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος για την δημιουργία περιεχομένου και λίγη φαντασία, αλλιώς αν δεν μπορείτε προσωπικά να διαθέσετε τον χρόνο, χρησιμοποιήστε έναν εμπειρογνώμονα των κοινωνικών μέσων που θα το κάνει για εσάς.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βελτιώσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας χωρίς να είστε ειδικός στα SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης):

 

3.  Αξιοποιώντας τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Οι μηχανές αναζήτησης ευνοούν τους ιστότοπους που προσθέτουν συχνά νέο περιεχόμενο, οπότε επιλέξτε μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να ενημερώνετε τον ιστότοπό σας εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολύ αναστάτωση.

Όταν μιλάμε για κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους βασικούς τρόπους επιτυχίας είναι να προσφέρουμε πραγματικά καλό περιεχόμενο. Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο, ώστε οι επισκέπτες να θέλουν να μας ακολουθήσουν και να έρχονται ξανά.   Όταν αυτό αρχίσει να λειτουργεί, τότε θα έχουμε χτίσει ένα εξαιρετικό κανάλι μάρκετινγκ χωρίς οικονομικό κόστος.

Συμβουλές:

Δημοσιεύστε σε τακτική βάση: εξετάστε την ανάρτηση 1 ή 2 φορές την εβδομάδα ή και καθημερινά άν έχετε πολλά να πείτε, ώστε οι πελάτες να μην μπορούν να σας ξεχάσουν.

Δημοσιεύστε στα καλύτερα κανάλια: πάντα να εστιάζετε στο Facebook και το Pinterest, επειδή αυτοί οδηγούν την περισσότερη κίνηση. Τα ιστολόγια ιστοτόπων, το Twitter και το LinkedIn είναι επίσης σημαντικά

Προσθέστε εικόνες: Οι αναρτήσεις με εικόνες συνήθως έχουν περισσότερη επιρροή από τις άλλες.

4.  Διατηρώντας ένα εξαιρετικό blog

Τα άρθρα που κερδίζουν την προσοχή των ανθρώπων είναι το κλειδί για να βρείτε αναγνώστες (υποψήφιους πελάτες). Πρέπει να ανεβάζετε χρήσιμο, πολύτιμο ή ακόμα και διασκεδαστικό υλικό σε τακτική βάση – δηλαδή 1 ή 2 φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο και όχι 1 φορά το μήνα!

Οι τίτλοι τραβούν την προσοχή των ανθρώπων, επειδή οι τίτλοι είναι αυτό που πουλά το περιεχόμενο. Ο σωστός τίτλος στα ιστολόγια θα σας βοηθήσει επίσης να βελτιώσετε την σειρά σας στην Google.

Ελπίζουμε ότι βρήκατε το άρθρο μας ενημερωτικό και ενδιαφέρον. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ξεχωρίσετε τον ιστότοπό σας από τον ανταγωνισμό, επικοινωνήστε μαζί μας.    Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας για τα επιχειρηματικά σας σχέδια και τις ανάγκες που έχετε σχετικά με την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ!